Koulukohtainen opetussuunnitelma ja hyvät oppimistulokset

Porkkalan lukion ottaa huomioon opiskelijoiden erityiset kiinnostuksenkohteet. Opiskelija voi halutessaan valita joko suositun liikuntapainotuksen tai nykyaikaisen taideilmaisun ja viestinnän painotuksen.

Vahvuuksiamme ovat laaja opetustarjonta erityisesti matematiikassa, luonnontieteissä ja englannin kielessä. Meillä on runsaasti kiinnostavaa tarjontaa myös humanistisissa aineissa sekä taito- ja taideaineissa. Ruotsia opetamme myös A-kielenä ja vieraiden kielten valikoimaamme kuuluvat englannin lisäksi ranska, saksa, venäjä ja espanja.

Kieliä voi hyvin valita myös esimerkiksi pitkän matematiikan ja luonnontieteiden rinnalle. Aamuliikuntakaan ei rajoita muita kurssivalintoja.

Porkkalan lukio tunnetaan hyvistä oppimistuloksistaan, jotka ylittävät valtakunnallisen keskitason. Aloituskeskiarvoihin suhteutettuna olemme alueen kärkitasoa. Hyviä ylioppilastuloksia on saavutettu erityisesti pitkässä matematiikassa, luonnontieteissä ja myös kielissä.

Kurssitarjonta nojautuu lukion valtakunnallisiin opetussuunnitelman perusteisiin. Lisäksi koulukohtaisten kurssien tarjontamme on poikkeuksellisen monipuolinen.

Kieliohjelma

Kielitarjontamme antaa mahdollisuuden monipuoliseen kielitaitoon ja vieraiden kulttuurien tuntemukseem. Voit valita useita alkavia ja jatkuvia kieliä.

A-tason kielet EN RU RA* SA* VE*
B-tason kielet ES RA RU SA VE

* joustavin opetusjärjestelyin

Etäopinnot

Opiskelija voi suorittaa yksittäisiä kursseja myös etäopiskeluna. Etäkurssit ovat ohjattua ja aikataulutettua opiskelua, mutta sisältävät myös itsenäistä työskentelyä. Erikseen sovittuna voi opiskella kurssin myös täysin itsenäisesti.

Suuntana jatko-opinnot

Korostamme hyviä opiskelutaitoja ja opinto-ohjausta. Kevään ja syksyn ylioppilaskirjoituksiin tarjoamme runsaasti kertauskursseja ja soveltavia kursseja. Opinto-ohjaukseen olemme luoneet uusia toimintatapoja tutustua yliopisto- ja korkeakouluopintoihin jo lukioaikana.

Monipuolista lisätukea opiskeluun

Lukiossamme toimivat erityisopettaja, terveydenhoitaja, kuraattori ja psykologi. Erityisopettaja auttaa oppimisen vaikeuksissa ja opiskelutaitojen kehittämisessä. Terveydenhoitaja neuvoo terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa ja kuraattori ja psykologi opastavat elämänhallintaan. Lisäksi tarjoamme nuorille lukio-opintoihin valmentavia nivelkursseja eri oppiaineissa sekä Opi oppimaan -kurssin erilaisten opiskelutaitojen harjoittelemiseen.

Juhlia ja tapahtumia

Lukuvuoden mittaan järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia. Syksyisin ja keväisin järjestetään vanhempainiltoja ja tammikuussa avoimien ovien illat. Uudet ylioppilaat lakitetaan syksyisin ja keväisin. Opiskelijakunta järjestää mukavia tapahtumia kouluyhteisölle.

Syksyisin esitetään lukion musiikkiprojektiryhmän käsikirjoittama musiikkipitoinen näytelmä. Joulun alla perinteinen lukion puurojuhla tarjoilee lukiolaistemme esityksiä äärestä laitaan. Keväällä lukion perinteisiin kuuluvat penkinpainajaiset abiturienttien lähtiessä koulusta helmikuussa sekä niiden jälkeen vietettävät juhlalliset 2. vuosikurssin vanhojentanssit.

Uuden opetussuunnitelman mukaisesti järjestämme keväisen teemaviikon ajankohtaisista ilmiöistä.